Monday, July 9, 2012

Инвазија на Еленија



                    Да са разберме оште на почетокут,јас може и са прутивум на сите вие луѓе шо одат уф Грција ама тоа си е нијна работа.Оште уд ного удамна сите уф Гивгилија викат “мулчејте,ако не са Грцте шо ќе правме????“.

Па добро бе луѓе ,дали са имте вие питано уствари шо ќе биде су вас ако нема Грци уф нашиут град?

Ќе умриме?

Слнцето нема да изгрее?

Дож нема да врне?

                Ама ако.Затоа па ка ќе дојде летно време ние ги заебавме них,им правме инвазија,кој су коли,кој су автобусе,кој су кумбиња......
Само едно нешто не ми е јасно.На Македончето уд секогаш се некуј му е крив,де Србите,де Бугарте,де Албанците,де Грцте....А са имте ли запитано да не ви фале случајно нешто на вас?????
Ќе си лафум лично уд мое име.

Дудека СПЦ не а признае МПЦ кути афтокефална Македонска Црква-не можум да ги сакум них.

Дудека Албанците имат територијални претензии за западниут дел уд нашта држава-не ги сакум.

Дудека Бугарте негират оти пустое Македонски народ –не ги сакум и них.

Дудека Грција не признајаве ИМЕ,ДРЖАВА,НАРОД,ЈАЗИК –не ги сакум и них.

Вие денаве уд ка излизе таа информацијта су лепејне лепенки на Македонските коли беше ми светнала една идеја-АЈ И ЈАС ДА ИМ ГИ ИЗЛЕПУМ НИЈНТЕ РЕГИСТРАЦИИ.
Ама ка са размислих малко поубаво,зашо па да са замарум јас?Моја нога никогаш нема да згазе на таа страна уд границта,никогаш нема да одум на фришопут да купум нешто “ефтино“,никогаш нема да им гу научум јазикут......
Само лошо е шо ретки са тие шо размисљават кути мене.Ка ќе видиш малко посаалам,скоро сите политичаре ни са на одмор уф Грција-па шо да учекавме уд друјзте.

Ного ми е интересно сега ка ќе почнат да фрчат слики уд иссунчани луѓе.Сега конечно ќе може да са виде кој нусил шороќи блузи цела зима а која имала кладано путпунки уф прслокут.Баба лаже,плажа не лаже.Ама се ќе са направе само друјзте да видат оти си бил на бајнање на море.


Знам дека и после воа ќе има критики ама затоа и гу пишум,да видум кој на која страна тргнал.......

1 comment:

  1. Koa bea bugati i p'lnaa kazinta, sea koa sa sirumasi digat se ud prudavnicte, taka da - arnoj šo sa kumšii. Toa šo sa gjupci e druga rabota, pa traj si, podolni sa ud nas sekak

    ReplyDelete